keskiviikko 28. kesäkuuta 2017

Pikku-Marjan puisto

Olet varmaan kuullut Pikku-Marjasta. Luulemmepa, että kaikki siilinjärveläiset tunnistavat Pikku-Marja -nimen. Pikku-Marjan kesäpäivä, Pikku-Marjan talvipäivä ja mitä kaikkea tapahtumaa meillä Siilinjärvellä onkaan Pikku-Marjan ympärille rakennettu.

Mutta kuka Pikku-Marja oikein on? Pikku-Marjalla viitataan Laura Latvalan tyttärelleen kirjoittaman "Pikku-Marjan eläinkirja" -runoteoksen päähenkilöön. Laura Latvala puolestaan on toiminut Siilinjärven Harjamäen sairaalan lääkärinä.

Kun aloimme pohtia leikkipuistollemme nimeä, Pikku-Marjan puisto vain "osui ja upposi". Pyysimme nimelle käyttöoikeuden Laura Latvalan perikunnalta ja näin, puiston nimi oli keksitty.

Puisto rakentuu Siilinjärven kunnan omistaman Pöljän kotiseutumuseon pihaan. Koska kyseessä on museoalue, halusimme kunnioittaa "perinteistä" ja "luonnonläheistä" rakennustyyliä. Huippumodernit, supervärikkäät ja seuraavalta vuosituhannelta olevat leikkipuistovälineet unohdimme siis heti. Onneksi Lappset-yritykseltä löytyi silmäämme miellyttävät puiset leikkipuistovälineet, joista myös museon väki piti. Saimme siis tilata valmiit välineet ilman sen suurempia modifiointeja.

Puistossamme tulevat lapsia leikittämään Lappsetin Flora-sarjan Keijun Karuselli, Menninkäisen metsä -kiipeilyteline/liukumäki, Metsätontun keinu, Peikon tasapainopuomi sekä perinteinen hiekkalaatikko. Lisäksi puistoomme tulevat penkki, piknik-pöytä ja istutuslaatikoita, joihin voimme kesän ajaksi kylvää erilaisia kukkia ja hyötykasveja iloksemme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti