lauantai 7. heinäkuuta 2018

Hiekkaleikkejä isojen poikien mittakaavassa

Kylän isännät testasivat tänään uutta leikkipuistoamme ja "leikkivät" pitkän päivän hiekkaleikkejä.  Leikkikalut olivat kokoluokkaansa suurempia, isojen poikien mittakaavaan sopivia. Eräässä kodissa todettiinkin (huumorilla - kirjoittajan huomautus!) illalla talkoiden loputtua uuden puiston olevan täysin typerä. Hiekkalaatikolla ei ollut mennyt poikien kanssa "nallekarkit tasan" ja osa joutui tyytymään traktoreiden ja kaivinkoneiden sijaan haraviin ja lapioihin. Tosin lapio oli tällä kertaa valmistettu teräksestä Plaston muovisen perusmallin sijaan.


Taskisen Juho oli hommannut talkootyömaalle traktorit ja kärrit. Yhdessä Saarelan Petrin kanssa he ajoivat kaksissa miehin hiekkaa Hamulasta Janne Halosen montulta. Edellisenä päivänä Juho haki turvahiekat Rudukselta.






Samaan aikaan Savolaisen Pentti siirteli hiekkoja kaivinkoneella oikeille paikoilleen, joista Tossavaisen Juhopekka ja Tiaisen Janne niitä haravan ja lapion kanssa tasoittelivat.

Pitkän päivän miehet paahtoivat, talkootunteja miehestä riippuen kertyi kahdeksasta lähes kymmeneen. Nyt leikkipuisto on saanut maa-aineksensa ja tasonsa. Seuraavana pääsemme kokoamaan aitaa (maalaustalkoita pidettäneen museon pihalla tulevalla viikolla), kokoamaan Menninkäisen metsään "kattoja", nostamaan Keijun karusellin paikalleen sekä asentamaan valoja. Myös pari istutuslaatikkoa pitäisi askarrella. Parkkipaikan suhteen joudumme vielä yhden työpäivän tekemään konetyönä.




Talkoolaisia kahvitettiin useampaan otteeseen. Aamukahveistaan vastasivat miehet itse yhdessä Kotiseutumuseon työntekijän kanssa. Lounaaksi Eija Savolainen taikoi nakkikastikkeet perunasoseineen ja lisäksi lämmitettiin viikolla Aira Roivaisen kokkivuorolta ylijäänyttä kanasoppaa. Salaatit, ruisleivät, kahvit, omenapiirakat ja namit toivan lisätäytettä talkoolaisten vatsoihin. Emäntänä keittiössä hääräsi Laura Tossavainen. Iltapäivästä Laura ja Marjo Paakkari-Kettunen laittoivat vielä pientä purtavaa kahvin painikkeeksi, ettei miesten tarvinnut lopetella talkoitaan täysin tyhjin vatsoin.


Talkoilu tekevällä porukalla ja hyvässä hengessä on hauskaa ja palkitsevaa. Ruokapöytäkeskusteluissa on tänään pohdittu mm. kielitaitoa. Jokainen pöydän ympärillä istuvista vakuutti kykenevänsä sujuvasti lukemaan englantia - luetunymmärtämisestähän kukaan ei maininnut sanallakaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti