tiistai 26. kesäkuuta 2018

Pieni porukka - suuret työt


Kaivinkonetyöt on jälleen saatettu käyntiin. Pentti Savolaisen ohjastamana kaivinkone kaivoi eilen leikkikenttämme alueen pohjat. Apumiehenä talkoissa toimivat Ari ja Jukka Savolainen. Ilman aktiivisia ja auttavaisia kyläläisiämme ei tästäkään työstä tulisi mitään, sillä todettava on, että lapiohommina saattaisimme rakentaa puistoamme pidempään kuin Iisakin kirkkoa rakennettiin aikoinaan.




Pohjatöitä jatkoimme tänään pidettyämme pientä palaveria korkeuksista ja kaltevuuksista. Pienen hienosäädön jälkeen pääsimme vetämään kentällemme sähköjä valaistuksia varten. Olemme saaneet talkoisiin mukaan Hannu Rasin 100 Sähkö Suomi Oy:sta. Jätimme sähköjen suunnittelu- ja toteutustyön suosiolla ammattilaisille, sillä haluamme leikkipuistomme olevan turvallinen paikka leikkiä.



Aitaprojektimme on jatkunut tällä kertaa hyvin naisvaltaisena. Eijan, Lauran ja Merjan maalatessa lautoja, Riina vahti kymmenpäistä lapsikatrastamme. 

Ja kuten hyviin talkoisiin kuuluu, emme ole unohtaneet talkoolaisiamme. Pyrimme kiittämään ahertajiamme edes tarjoamalla talkooeväät talkoiden aikana.


Vaikka raskaimmat työt saadaankin tehtyä koneella ja uskomme saavamme ammattilaisilta konkreettista apua sähköjen ja leikkipuistovälineiden kokoamiseen, ei projektin taustalla hääriminen ole kuitenkaan kevyttä hommaa. Yksi projektimme vetovastuu-äideistä ajelee kylän ja rautakaupan väliä hakien milloin minkäkinlaista lautaa ja parrua, jotta pääsemme niitä yhdessä maalaamaan aitaa varten. Samainen äiti nukahtaa pohtien, millainen kuljetusmuoto olisi meille edullisin hiekkojen suhteen toisen äidin nukahtaessa laskiessaan maa-ainesten tarvetta. Juhannuspyhinä tämä äiti kirjoittelee reklamaatioita kuljetusfirmaan "varmuuden vuoksi" ettei vain jäädä nuolemaan näppejämme, jos toimituksessamme on vaurioitunut muutakin kuin pelkkä kuljetuslava. Kolmas äiti hipsii aamutuimaan konehallille "sormitestaamaan" edellisenä päivänä maalattujen lautojen kuivumista ja kiirehtii iltapäivästä lapsikatraansa kanssa muonittamaan talkooväkeä. Neljäs ajelee maatilatöiden välissä "pelastamaan" rahtikirjaa ja muita pikkupaketteja, etteivät ne eksy minnekään ennen leikkivälineiden kokoamista. Eräänä aamuna he kokoontuvat "talkoisiin" maalaamaan aitalautoja, sillä jonkunhan sekin homma on tehtävä. Kaikki tämä ja paljon muuta tehdään kuitenkin lämmöllä ja rakkaudella omaa kylää ja sen asukkaita kohtaan.

Seuraavana leikkipuistoprojektimme etenee aitaelementtien tekoon, leikkipuistovälineiden pystytykseen ja maa-ainesten ajoon. Olemme myös suunnitelleet tekevämme leikkipuistoon istutuslaatikoita, joihin voisimme lasten kanssa kylvää kaikkea kivaa kasvamaan kesäajaksi. Ei tule myöskään unohtaa talkoolaisten kahvituksia ja muonituksia.

Löytyisikö sinulla halua tulla mukaan? Istutuslaatikoita voi halutessaan rakentaa myös omassa pihassa, voimme toimittaa ohjeet ja materiaalit sinulle. Leikkipuistovälineiden ja aidan pystyttämiseksi joutunemme sopimaan erilliset päivät, joihin toivoisimme osanottoa myös "vastuuäitien" ja heidän perheidensä ulkopuolelta. Seuraile ilmoitteluamme facebookissa kyläyhdistyksemme sivuilla ja tule rohkeasti mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti